Nagyvilág

Véresre vertek a járókelők egy férfit, amikor el akart rabolni egy kislányt

A középkorú férfi vasárnap reggel próbált meg elvinni a kislányt a kínai Chengdu városban, egy társasház bejárata elől, de amikor megragadta a gyereket, a lakók rátámadtak – jelentette a kínai állami televízió. A CCTV beszámolója szerint a férfi megpróbált elmenekülni, de nem sikerült beszállnia az autóba, amiben társa várt rá, és végül a lakók elfogták és megverték.

A véresre vert férfiről készült felvételek pedig a kínai közösségi oldalakon terjedtek.

abductor

A férfit a CCTV közlése szerint végül átadták a rendőrségnek. Ennél többet az esetről nem lehet tudni, így azt sem, milyen idős volt a kislányt, és azt sem, miért próbálta meg a férfi elrabolni.

A South China Morning Post az esetről szóló cikkében megemlíti, hogy a kínai állami sajtóban két éve megjelent adatok szerint évente kétszázezer gyerek tűnik el Kínában. Ezt az adatot később a kínai kormány elvetette, de számokat már nem közöltek az eltűnt gyerekek számáról.

A kínai közbiztonsági egyetem egyik professzorának tanulmánya szerint a Kínában gyerekkereskedő kezére jutott gyerek többsége fiatalabb volt hatévesnél, és felüket saját családtagjaik adták el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik