Nagyvilág

Durva felvétel jelent meg az orosz tengeralattjárós rakéta pusztításáról

A Földközi-tengerről, közel 2500 kilométerről kilőtt rakéta Rakkában érkezett meg, és lenullázta az olajipari és a hadi üzemeket.

A most közzétett felvétel mind a cirkáló rakéták kilövését, mind a becsapódását megörökítette. A hadszíntéren először vetettek be tengeralattjáróról indított manőverező robotrepülőgépet.

Szergej Sojgu, az orosz védelmi miniszter közölte Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, hogy a Rosztov nevű tengeralattjáróról, a Földközi-tengerről indították a Kalibr típusú fegyvert, amely sikeresen eltalálta a kijelölt célpontot Rakkában, az Iszlám Állam központjában.

Szerinte igen komoly károkat sikerült okozni fegyverraktárakban, egy robbanó eszközöket gyártó üzemben és olajipari létesítményekben. A keddi támadásokban Tu-22 típusú bombázó repülőgépek is részt vettek, amelyek az utóbbi három nap alatt 60 bevetést teljesítettek Szíriában. A bombázókat védelemként vadászgépek kísérték.

A cirkáló rakétának is nevezett robotrepülőgép bevetéséről előre értesítették Izraelt és az Egyesült Államokat – mondta.

Olvasói sztorik