Nagyvilág

Kaliforniai lövöldözés: robbanóanyagot is találtak a gyilkosok lakásán

A 14 embert meggyilkoló Syed Rizwan Farook és Tashfeen Malik lakásában komoly arzenált találtak a hatóságok.

Robbanóeszközök, fegyverek és több ezer lőszer volt annak a párnak a lakásán, akik San Bernardinóban egy fogyatékos embereket gondozó szociális intézmény konferenciatermén ütöttek rajta – írja a BBC News.

A párnál több mint 1600 lövedék volt lelövésük pillanatában, de a rendőrfőnök szerint lakásukon később további muníciót, több mint háromezer lövedéket, tizenkét csőbombát és több száz olyan eszközt és alkatrészt találtak, amelyek robbanószerkezetek gyors házi összeszereléséhez szükségesek. Emellett a merénylet helyszíneként szolgáló épületben találtak három már összeszerelt, távirányítással működésbe hozható robbanószerkezetet is, amelyek szerencsére nem robbantak.

A hatóságok még mindig kutatják, hogy mi lehetett a 28 éves Syed Rizwan Farook és a 27 éves Tashfeen Malik tettének oka, akikkel rendőrök üldözés után tűzharcban végeztek. A hatóságok szerint feltehetően házasok vagy jegyesek voltak.

A tettesek motivációjára Barack Obama sem tudott egész biztos tájékoztatást adni, mindenesetre nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a San Bernardino-i fegyveres támadás terrorcselekmény volt. Bővebben itt >>

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik