Nagyvilág

Steven Seagalt kérték fel a szerb rendőrök kiképzésére

Az akciósztár rendkívül szívélyes fogadtatásban részesült Belgrádban, a miniszterelnökkel és a köztársasági elnökkel is találkozott.

Nem akármilyen megbízást kapott Steven Seagal: a 63 éves akciófilm-színészt arra kérték fel, hogy segítse a szerb különleges rendőri erők aikido-kiképzését. Persze Seagal nem csak a filmvásznon ért a japán harcművészethez, a való életben is hét danos aikidomester, sőt, Japánban dolgozott oktatóként még fiatal korában.

A színész háromnapos látogatásra érkezett Belgrádba, a szerb főváros polgármestere mellett Aleksandar Vucić miniszterelnök és Tomislav Nikolić köztársasági elnök is fogadta.

Seagal Egy kitüntetést is kapott a belgrádi székhelyű Karić Testvérek Alapítványtól „humanitárius tevékenységéért” – ezt az elismerést korábban Vlagyimir Putyin is megkapta. Az alapítványt létrehozó Karić család feje Oroszországban kapott menedékjogot, miután a korábbi szerb kormány korrupcióval és állami dollármilliók elsikkasztásával vádolta meg.

Az egyelőre nem világos, hogy a színésznek mikor lesz ideje a rendőrök kiképzésére, mert jövőre több új filmje is megjelenik. (The Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik