Nagyvilág

Kim Dzsong Un nagynénje észak-koreai menekülteket perelt be

Szerinte rágalom, amit róla terjesztenek a dél-koreai tévében.

Rágalmazás miatt perelt be észak-koreai menekülteket Kim Dzsong Un nagynénje. A Dél-Koreában beadott keresetben 15 millió forintnyi kártérítést követel három személytől.

Ko Jong Szuk azzal vádolja a három menekültet, hogy olyan hazugságokat terjesztenek róla, mint hogy száműzte Kim Dzsong Un féltestvérét Észak-Koreából, és plasztikai műtétet végeztetett szökése után, hogy elrejtőzzön. Ügyvédje azt mondta: az észak-koreai menekültek gyakran tesznek ilyen kijelentéseket tévéműsorokban, noha ilyen dolgokról valójában nem lehet közvetlen tudomásuk, nem tudják igazolni a mondandójuk valóságtartalmát.

Valóban gyakran bukkannak fel Észak-Koreából szökött emberek a dél-koreai médiában, akik olyan kijelentéseket tesznek, amiket nehéz ellenőrizni. Ugyanakkor az egyik megvádolt észak-koreai azt mondta: fenntartja kijelentését, és ők is beperlik Ko Jong Szukot becsületsértésért.

Kim Dzsong Un nagynénje egyébként 1998 óta az Egyesült Államokban él, ő volt Kim Dzsong Un és húgának gyámja, amikor Svájcban tanultak. (Reuters)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik