ILLUSTRATION - Editions of Adolf Hitler's book 'My Battle' in various languages lie next to each other in Weimar, Germany, 31 August 2015. The piece 'Mein Kampf, Band 1 & 2' ('My Battle') of the Berlin theatre group 'Rimini Protokoll' premieres 3 September 2015 at the Art Festival in Weimar. PHOTO: SEBASTIAN KAHNERT/dpa
Külföld

Hetven év után újra kiadják a Mein Kampfot Németországban

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2015. 12. 02. 07:34

A kiadó célja, hogy eloszlassa a Hitler könyve körüli mítoszt.

Hetven év után ismét kinyomtatják Németországban Adolf Hitler könyvét, a Mein Kampfot. A csaknem kétezer oldalas, kétkötetes mű jegyzetekkel kiegészítve kerül a könyvesboltokba a német Kortárs Történelmi Intézet kiadásában, melynek igazgatója azt mondta: a céljuk az, hogy eloszlassák a könyv körüli mítoszt.

Az új kiadás híre tiltakozást váltott ki több szervezetből is, sokan úgy látják, a Mein Kampf egy veszélyes könyv, amit soha többé nem lenne szabad kinyomtatni. Az elmúlt hetven évben azért nem jelent meg, mert a háború után a szerzői jogok a bajor tartományra szálltak, a bajor parlament viszont senkinek nem engedélyezte a kiadást az áldozatok emléke miatt, és a gyűlölet szításának elkerülése érdekében.

Január elsejével viszont megszűnik a Mein Kampf jogi védettsége, mivel eltelt hetven év a szerző halála óta, így szabadon kiadható a könyv. (The Telegraph)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. július 4.
A Fõvárosi Kéményseprõipari Kft. (FÕKÉTÜSZ) kéményseprõje egy csepeli házban a kondenzációs gázkazánt és annak égéstermék-elvezetõ csövét ellenõrizi és fotózza a Fenyves úton 2016. július 4-én. A kötelezõ kéményellenõrzés és -tisztítás július 1-jétõl ingyenes és magáncégek helyett az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatósághoz (OKF) került. Korábban a kéményseprés már olyan drága volt, hogy sokakat ez riasztott el a rendszeres ellenõrzés megrendelésétõl.
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.