Nagyvilág

Putyin nem tud leállni, a török focisták előtt bezárja az országot

Tovább lapátolja a szenet a szankciógőzösbe, a vízumkötelezettség után bejelentették, hogy orosz klubok nem igazolhatnak török focistákat.

A lelőtt orosz vadászgép után bekeményített Putyin elnök, ennek legújabb állomása, hogy Vitalij Mutko sportminiszter bejelentette, a hamarosan kezdődő téli átigazolási időszakban (ahol lehet, hogy a Real Madrid senkit sem igazolhat) orosz csapatok nem szerződtethetnek török játékosokat.

A klubok már megkapták az utasítást, mondta a miniszter.

Aki mégis szeretné leigazolni, mondjuk Mehmet Topalt a Fenerbahçe együtteséből, az egyszerűen nem kapja majd meg a szükséges engedélyt az orosz szövetségtől.

A jelenleg élő kontraktussal bíró török játékosokat nem érinti a szankció, így például Gökdeniz Karadenizt, a Rubin Kazan középpályását sem. Ő 2008 óta a Rubin Kazany játékosa.

Ugyanígy folytathatják a 2018-as orosz világbajnokság stadionjain dolgozó török cégek is a munkát, de a törökországi edzőtáborokat lefújták az oroszok a minisztérium ajánlására.

A tárcavezető szerint a nemzetközi sporteseményeket nem törlik, a két ország rossz viszonya miatt sem.

Orosz bosszú

Nem ez az első húzása Putyinnak, korábban megírtuk, Oroszország január 1-től felfüggeszti a törökök vízummentességét, Moszkva kifejezetten aggódik a Törökországban fennálló terrorveszély miatt, ami közvetlen hatással bír Oroszország biztonságára és állampolgáraira.

A török üzletemberek sem érezhetik magukat biztonságban az oroszoknál, nemrég egy mezőgazdasági konferenciáról vittek el harminckilenc embert, hivatalosan a vízumszabályok megsértése miatt.

Kép: Europress, a CSKA Moszkva 2005-ös UEFA kupa győzelme után labdázik Putyin.

(BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik