Nagyvilág

Magányos lövöldöző szabadult el Coloradóban

Egy családtervezési intézetből jelentettek lövöldözést, egyelőre nem sokat tudnak a rendőrök az elkövetőről, aki szabadon kószál.

Lövöldözés tört ki a Colorado Springs Planned Parenthood családtervezési intézményben, ezt a város tűzoltósága közölte a Vice News szerint. A lövések helyi idős szerint dél körül dördültek el a 3480 Centennial Boulevard cím alatt, a város északi részén.

A rendőrség közölte, a környék nem biztonságos, a média se menjen oda.

Az egyetlen, vadászcuccba öltözött lövöldöző legalább három rendőrt és pár nézelődőt is megsebesített, a közeli kórház is három sérültet kapott eddig a helyszínről. Nemrég azt állították a rendőrök, hogy körbevették az elkövetőt, és bármelyik pillanatban véget érhet a dráma, de utóbb kiderült, ez fals.

Colorado Springs városa nincs messze Denvertől az állam legnagyobb városától, és volt már itt lövöldözés nem is rég: október 31-éb egy fegyveres három embert megölt a belvárosban, mielőtt a rendőrséggel való lövöldözésben agyonlőtték.

A Planned Parenthood eléggé ellentmondásos szervezet, amelyik Amerika-szerte üzemelteti intézeteit. Ezekben mesterséges megtermékenyítés mellett abortuszokat is vállalnak, ami az Egyesült Államokban igen kényes téma. A cég ügyében kongresszusi vizsgálat is zajlik, hogy vajon nem kereskednek-e szövetekkel. Ez nem mindegy, ugyanis szövetségi pénzt is kap a rákszűrést és fogamzásgátlási tanácsadást is végző szervezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik