Nagyvilág

Megölte feleségét, majd a Facebookon tette közzé a holttestről készült fényképet

A „facebookos gyilkosként” ismertté vált floridai férfi önvédelemre hivatkozott, az ügyészek szerint „kivégzés” történt.

Bűnösnek találta emberölés vádjában egy floridai esküdtszék a „facebookos gyilkosként” elhíresült Derek Medinát, aki két éve nyáron a közösségi oldalon jelentette be, hogy megölte a feleségét, és még egy fényképet is közzétett a nő hullájáról – jelentette a helyi sajtó. “Börtönbe megyek vagy kivégeznek, mert megöltem a feleségemet. Szeretlek titeket, hiányozni fogtok, vigyázzatok magatokra facebookosok, a hírekben majd viszontláttok” – írta ki a férfi az oldalára.

Medina azt állította, hogy önvédelemből ölte meg feleségét, Jennifer Alfonsót, aki elmondása szerint egy veszekedés közben késsel fenyegette meg. A férfi a konyhában zajló vitatkozás közben felment az emeletre, magához vette pisztolyát, majd nyolc lövéssel megölte a nőt. Majd telefonjával lefotózta a holttestet, és a képet megosztotta Facebook-oldalán.

Derek Medina

Az ügyészség szerint azonban szó sem volt önvédelemről. Az ügyészek elmondása szerint Medina közvetlenül közelről lőtte le feleségét, miközben a nő előtte térdelt, és már az a tény is „jól jelzi”, hogy nem önvédelemből cselekedett, hogy milyen sok golyót eresztett belé. „Pontosan tudta, mit akar tenni, miközben lement a lépcsőn. Ki akarta végezni Jent és tervét végre is hajtotta. Dühös volt, és holtan akarta látni” – közölte záróbeszédében Leah Kleint ügyész.

A házaspárnak a beszámolók szerint viharos kapcsolata volt, többször is szakítottak, és egyszer el is váltak, hogy utána újra összeházasodjanak. A gyilkossággal végződő veszekedés is azután kezdődött, hogy a nő közölte Medinával, hogy elhagyja. Az ügyészek közlése szerint Medina korábban azzal fenyegette meg Alfonsót, hogy meg fogja ölni, ha elhagyja.

A férfit az emberölés mellett gyermek veszélyeztetése vádjában is bűnösnek találták, mert a gyilkosság idején a házban volt Alfonso tízéves kislánya is. A gyerek nem látta anyja halálát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik