Nagyvilág

Így élte túl a párizsi terrortámadást a zenekar

Most először mondta el részletesen az Eagles of Death Metal, hogyan élték túl a támadást a Bataclanban. A Vice alapítójávan, Shane Smith-szel beszélgettek. A 26 perces riport legfontosabb pillanatai azok, amikor elmondják, hogyan tudtak elmenekülni.

Jesse Hughes, a zenekar énekese azt mondta, miután meglátta a támadókat, rögtön oldalra nézett, hogy a barátnője ott van-e a színpad mellett. Amikor nem találta, elkezdett rohanni a színpad mögötti labirintusban. Ekkor botlott bele az egyik támadóba, aki észrevette őt, és épp fordult volna felé, de beütötte a fegyverét egy ajtófélfába. Elfutott, miközben arra gondolt, hogy

“ó, basszameg, ne, ne, ne, ne gyere utánam”.

Végül kijutott az utcára, ahol megtalálta a barátnőjét is.

Julian Dorio, a dobos azt mondta, hogy amint meghallotta a lövéseket, leesett a sámliról, amin ült. Oldalra nézett a földről és az erősítő mellett meglátta a két támadót, amit folyamatosan lőttek a közönségbe. Ekkor kezdett el kúszni, figyelve, hogy folyamatosan takarják a hangszerek. Majd amikor az ajtó közelébe ért, elkezdett futni és egy oldalsó ajtón kijutott az utcára.

A basszusgitáros Matt McJunkins nem jutott ki az épületből, az egész támadás alatt bent maradt.

“Amint meghallottam a lövéseket, eldobtam a basszusgitárt és a színpad mögötti függöny mögé bújtam. Az emberek elkezdtek rohanni, és a menedzserrel arra gondoltunk, hogy innen nincs kijárat.”

Shawn London hangmérnök a saját pultja mögött bújt el, egy csomó holttest takarta. Végül egy sebesült nővel kezdett el menekülni. Miközben futottak, a támadók újratöltöttek és azt kiabálták, hogy Allahu akbar.

Jesse Hughes arról is beszélt, hogy rengetegen azért haltak meg, mert nem akarták otthagyni a barátaikat és ezért inkább maradtak ők is.

Azt is elmondta, hogy ha újra kinyit a Bataclan, ők szeretnének elsőnek fellépni.

Alig várom, hogy újra ott énekeljek. A barátaink jöttek el, hogy rock and rollt hallgassanak, és megölték őket. Vissza akarunk menni oda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik