Nagyvilág

Emberi agyakat lopott és árult egy férfi

Négy évig tartó börtönbüntetésre ítéltek szerdán egy 23 éves amerikai férfit, aki beismerte, hogy ellopott több emberi agyat, valamint egyéb testszöveteket egy indianapolisi múzeumból – jelentette a helyi sajtó. David Charles még 2013-ban tört be több alkalommal is Indiana orvostörténeti Múzeumba, amit egy 1848-ban alapított elmegyógyintézet épületében alakítottak ki. A múzeumban több beteg agyát és egyéb testrészeit őrzik.

Charles-t 2013 decemberében tartóztatták le, miután egy San Diegóban élő férfinek gyanús lett az a hat darab agy, amit az eBay-en keresztül vett meg. A vásárló az agyakat tartlamazó üvegeken lévő feliratok, és egy kis netes nyomozás után rájött, hogy lopott dolgokat adtak el neki, és értesítette a hatóságokat.

Az eBay-es eladó a rendőrségnek elmondta, hogy kitől vásárolta az agyakat, majd leszervezett vele egy találkozót, ahova Charles 60 üvegnyi, egy nappal korábban ellopott múzeumi szövetmintával érkezett. A férfi a helyszínen letartóztatták. Később megtalálták ujjlenyomatát is a múzeumban.

A nyomozás közben kiderült, hogy az agyak és egyéb testrészek mellett még orvostechnikai eszközöket, köztük EKG-készülékeket, sztetoszkópokat, babamérleget, antik sebészeszközöket, egy csontvázat és egy műtőasztalt is ellopott.

A magát a bíróság előtt bűnösnek valló férfi a négy évig tartó börtönbüntetéséből egy évet házi őrizetben tölthet le, kettőt pedig feltételes szabadlábon, és kötelezték arra, hogy szerezzen egy érettségi bizonyítványt, vagy tegyen le egy, a középiskolai tudást bizonyító GED tesztet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik