Nagyvilág

David Cameron beszállna az Iszlám Állam elleni bombázásba

A brit miniszterelnök londoni alsóházban tagadta azokat az állításokat, amely szerint egy Iszlám Állami elleni légi csapás megnövelné a kockázatát egy terrorista csapásnak az Egyesült Királyságban. A brit képviselők előtt elmondott beszédében kijelentette, hogy Nagy-Britannia már így is az ISIS célkeresztjében áll.

Cameron emellett jelezte, hogy csak a légierő venne részt a támadásokban, szárazföldi egységeket nem küldenek a térségbe, mert az nemkívánatos eredményhez vezetne – írja a BBC.

Szerinte az Iszlám Állam közvetlen fenyegetést jelent Nagy-Britanniára, amely a terrorcsoport által szőtt merénylettervek fő célországai között van. A brit elhárító szolgálatok csak az elmúlt egy évben hét nagy-britanniai merénylettervet hiúsítottak meg, és ezek mindegyikét vagy közvetlenül az Iszlám Állam tervelte ki, vagy a terrorszervezet propagandájának hatására akarták elkövetni.

Nagy-Britannia ebben a helyzetben “nem szervezheti ki” a nemzetbiztonságát azoknak a szövetségeseinek, amelyek már részesei az Iszlám Állam szíriai állásai elleni hadműveleteknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik