Nagyvilág

Egy szlovák civilszervezet szerint terrorveszélyt jelentenek a bevándorlók

Növekedne a terrorcselekmények veszélye a kelet-európai országokban, ha ezeknek az országoknak is menedékkérőket kellene befogadniuk - jelentette ki Asot Grigorian, a Politikai és Gazdasági Elemzések Páneurópai Központja (PANAP) elnevezésű, pozsonyi székhelyű civilszervezet elnöke.

Sajnos beigazolódott az a korábbi előrejelzésünk, hogy a bevándorlókkal terroristák százai vagy ezrei juthatnak Európába, és ezek rövid időn belül olyan támadásokat követnek majd el, amelyekre Európa nem tud választ adni

– mondta a PANAP elnöke, aki szerint mára nyilvánvalóvá vált, hogy a bevándorlók befogadásának nyugat-európai politikáját már le kellett volna állítani.

Grigorian szerint közvetlen összefüggés van a menedékkérők befogadása és a befogadó országokban a terrorveszély növekedése között. Megjegyezte: szerencsére a visegrádi országok nagyon szilárd álláspontot képviseltek ebben a kérdésben, és ennek is köszönhető, hogy náluk nem nőtt a terrorfenyegetettség, ami azonban megváltozhatna, amennyiben ezeknek az országoknak is nagyobb mennyiségű bevándorlót kellene befogadniuk.

A civilszervezet másik társelnöke Ján Carnogursky volt szlovák kormányfő.

Asot Grigorian szerint Nyugat-Európa teljesen csődöt mondott a tömeges bevándorlás kezelésében, amit az is mutat, hogy előre látható volt, a bevándorlók Európába érkező áradata megváltoztatja majd a kontinens biztonsági helyzetét.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik