Nagyvilág

Az osztálykirándulásokat is letiltották Franciaországban

Átvizsgálják a diákok táskáit és igyekeznek megakadályozni, hogy kijárjanak az intézményekből – dohányzóhelyeket is kijelölnek az iskolákban.

A franciaországi iskolákban is komoly biztonsági intézkedéseket léptettek életbe a párizsi terrortámadás után – tudósít a BBC. Az oktatási minisztérium kétféle intézkedéscsomagot dolgozott ki, külön a párizsi régió iskolái számára és külön a többi intézménynek.

A középiskolák területén dohányzóhelyeket jelölnek ki, hogy a diákok ne hagyják el az intézmény területét. Átvizsgálják a diákok táskáit, és megtiltották az iskolák előtt a parkolást. A Párizs környéki iskolák számára november 29-ig megtiltották az osztálykirándulások megtartását, a többi intézménynek pedig jelezniük kell a kirándulásokat a hatóságok felé. Biztonsági gyakorlatot is kell tartani minden intézményben.

Egy 17 éves diáklány azt mondta: „nem hagyja magát terrorizálni”, de nem nyugodt, sem az iskolában, sem azon kívül. A biztonsági intézkedések szerinte hasznosak, de leginkább csak szimbolikusak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik