Nagyvilág

Megrengette a canterbury-i érsek hitét a párizsi merénylet

Nem hiszi, hogy Isten jelen lehetett a terrortámadáskor.

A párizsi terrortámadás után kétségei merültek fel Canterbury érsekének Isten jelenlétével kapcsolatban. Justin Welby a BBC-nek adott interjút erről.

Az érsek azt mondta: a támadás hírére első reakciója a sokk és az elborzadás volt, majd mélységes szomorúság lett úrrá rajta, különösen azért, mert korábban feleségével Párizsban élt.

Az érsek elmondta: a támadás után „szombaton reggel sétáltam fel-alá, imádkoztam és azt mondtam: Istenem, miért történik ez? Hol vagy ilyenkor?” Elismerte: kétségei támadtak azzal kapcsolatban, hogy Isten jelen volt a merényletkor.

Párizsról azt mondta: „a legboldogabb helyek egyike volt, ahol valahol éltünk és szívszorító látni ezt a szenvedést az életöröm helyén”. Arra figyelmeztetett, hogy körültekintő reagálásra van szükség, az azonnali reakcióként végrehajtott bombázások szerinte nem jelentenek megfelelő választ. „Két igazságtalanságból nem lesz igazság. Ha elkezdjük gyilkolni azokat, akik nem követtek el semmit, az nem jelent megoldást. A kormányoknak igazságosnak kell lenniük” – közölte.

Welby az Iszlám Állam dzsihádistáiról azt mondta: eltorzították hitüket, azt hiszik, tetteik Istent dicsőítik, de ez napjaink legborzasztóbb világnézetét eredményezi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik