Nagyvilág

Madár miatt ragadt Malmöben a Wizzair budapesti járata

Gdanskból kell alkatrészt hozni a javításhoz, éjfél előtt nem tudnak felszállni.

Malmöben ragadt a Wizzair budapesti járata. Az odaúton madár repült a hajtóműbe, ezért a svéd városból már fel sem szállt a gép – írta az egyik utas a Facebookon. 13 óra után öt perccel kellett volna indulni, de az utasok be sem szállhattak, a kapitány arról tájékoztatta őket, hogy Koppenhágából érkezik mérnök, aki megmondja: felszállhat-e a gép egyáltalán.

16 óra előtt kiderült: a gép javítható, de éjfél előtt nem száll fel, mert Gdanskból kell elhozni egy alkatrészt. A várakozó utasok szendvicset és kávét kaptak, illetve arról tájékoztatták őket a légitársaság helyi munkatársai, hogy az öt órát meghaladó késés miatt visszatéríthetik a jegy árát, ha a késést olyan rendkívüli körülmények okozzák, melyeket ésszerű intézkedés ellenére sem lehetett volna elkerülni. Az egyelőre nem derült ki, hogy a hajtóműbe repülő madár milyen körülménynek számít.

A beszámoló szerint az utasok elbizonytalanodtak, hogy a javítás után biztonságos lesz-e a hazaút, de a személyzet teljesen nyugodt volt, azt mondták, nem először fordul elő ilyen, a módszer bevált és biztonságos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik