Nagyvilág

Az Iszlám Állam magára vállalta a jemeni kormánycsapatok elleni támadásokat

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet jelentkezett iszlamista honlapokon nyilvánosságra hozott közleményében a jemeni kormánycsapatok két ellenőrző pontja elleni pénteki támadások elkövetőjeként, amelyeket biztonsági források korábban egy másik terrorhálózatnak, az al-Kaida jemeni szárnyának tulajdonítottak.

A támadásokat a Hadramaut tartománybeli Sibám városban követték el. A Sky News Arabia hírtelevízió szerint az egyik ellenőrző pont elleni támadásban egy öngyilkos merénylő először működésbe hozta a gépkocsijába rejtett pokolgépet, majd 25-30 fegyveres támadt a meglepett katonákra. Egy közeli bázisról erősítést kaptak a jemeni kormányerők, és amikor egy harci helikopter is megjelent a támadások helyszínén, a dzsihadisták visszavonultak.

A hírtelevízió szerint a harcokban 12 jemeni katona, és 19 szélsőséges vesztette életét. Az Iszlám Állam közleményében viszont azt állította, hogy fegyveresei közel 50 katonával és rendőrrel végeztek, három katonai megfigyelő állást pedig elfoglaltak, illetve a szervezet egyik tagja az öngyilkos merényletben életét vesztette.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik