Nagyvilág

Piás csaj volt Európa első női öngyilkos merénylője

Saint-Denis-ben egy nő felrobbantotta magát. Csütörtökön kiderült, a párizsi merényletek főszervezőjének unokahúga volt az. Nyolc hónappal ezelőttig laza, iddogálós, vidám csaj volt, aztán egyszer csak megborult.

Második napja már a Saint-Denis-i csatáról szól inkább a hírvilág, mint a párizsi merényletekről: két terrorista is meghalt, amikor a rendőrök lecsaptak a rejtekükre Párizs elővárosában. Egyikük a merényletsorozat szellemi atyja, Abdulhamid Abaaoud volt, a másikuk az ő unokahúga, a 26 éves Hasna Ait Boulahcen. Róla közölt portrét a brit Daily Mail.

Először leírják, a lakás ostromakor hogy kiáltozta a kommandósoknak, hogy segítsenek, majd felrobbantotta magát, miután közölte, ő nem Abaaoud barátnője. Boulahcen feje kirepült az ablakon, de gyanús, hogy az ő gerince landolt az egyik rendőrautón. Pedig a környéken élők szerint órákkal a támadás előtt még nyugodtan sétált haza a KFC gyorsétteremből, ahol ételt vett magának. A környékbeliek azt mondták, a nő három hete volt a lakásban.

A Mail megtudta, hogy Boulahcent csak cowgirlnek becézték, mert imádta a cowboy kalapokat, illetve szeretett vedelni is, ami ugye nem túl kompatibilis az iszlám tanaival.

Mindenki laza, de tisztelettudó csajnak ismerte, aki farmerben és sapkában járt, és mások szerint se tűnt öngyilkos merénylőnek, szerette a szeszt is. Nyolc hónapja kattant be, és kezdett nikábot hordani (ami csak a szemet engedi láttatni).

Szomszédja, a 62 éves Hassane elmondta, a nő ekkorra olyanná vált, mint egy kis katona, nem ijedt meg senkitől és nagyon dinamikus lett. A rendőrattak előtti éjjelen ott járt az anyja, akit sírás közben támogatott ki a házból a gondnok. Hassane hitetlenkedve nyilatkozott:

Nem tudom elhinni, hogy része volt ennek a szektának. Amikor hallottam, belebetegedtem. Olyan volt, mint a többi fiatal lány, mint a többiek, akikkel együtt lógott.

Boulahcen családja 1973-ban érkezett Franciaországba Marokkóból, és Párizsban telepedtek le. Ő maga 1989-ben született Clichy-la-Garenne-ben, ami közel van Saint-Denis-hez. Elég zűrös gyerekkora volt, szülei elváltak, őt más család nevelte fel. Anyja Aulnay-sous-Bois-ban, egy toronyházban él (itt tartottak csütörtök este razziát a rendőrök).

Hasna Boulahcen tartotta a kapcsolatot anyjával és apjával is, aki a német határnál él. A nő is errefelé, a metzi Paul Verlaine Egyetemen tanult. Később egy Beko COnstruction nevű építési cég vezetőjeként jegyezték be, de a cég tavaly befuccsolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik