Nagyvilág

Fejbe rúgta az ukrán képviselő a tisztségviselőt

A honatya azon vitatkozott össze az SZBU egyik vezetőjével, hogy ki tett többet a forradalomért.

Fejbe rúgta egy független képviselő az ukrán biztonsági szolgálat egyik vezetőjét a kijevi parlamentben – tudósít az MTI.

Vaszil Pisznijt, az SZBU korrupció és szervezett bűnözés elleni részlegének helyettes vezetőjét beszámolóra hívta a parlament korrupcióellenes bizottsága. Volodimir Paraszjuk független parlamenti képviselő azzal vádolta meg, hogy korábban bűnözőket fedezett és nagyobb vagyona van, mint amekkorát törvényes bevételei lehetővé tesznek.

Pisznij válaszában megjegyezte, hogy ő többet tett a „méltóság forradalmáért”, vagyis a Viktor Janukovics távozásához vezető Majdan-tüntetésekért, mint az őt vádoló honatya. Paraszjuk erre felállt és szó nélkül fejbe rúgta az asztalnál ülő vezetőt. Utóbbi feljelentést tett testi sértés miatt, a biztonsági szolgálat pedig közölte, hogy eljárást indítottak a politikus ellen hivatalos személlyel szembeni erőszakért.

A bizottság elnöke az incidens után újságíróknak elmondta: az ukrán sajtóban számos olyan információ jelent meg, amelyek alapján a tisztségviselő valóban olyan életvitelt folytat, amilyet nem engedhetne meg magának. Elítélte ugyanakkor a képviselő viselkedését, mondván, a bizottság nem lehet olyan hely, ahol megverik a meghívottakat.

Paraszjuk kijelentette: nem bánta meg tettét és vállalja érte a felelősséget. „Ez a válaszom arra, ha tisztességemben és méltóságomban megsértenek” – közölte.

Az ukrán parlamentben nem ritka, hogy tettlegességig fajulnak a képviselők közti viták: két hete a parlament folyosóján egy Porosenko-párti honatya szóváltás után üveggel verte fejbe Alekszandra Kuzselt, Julija Timosenko frakciójának képviselőjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik