Nagyvilág

Az illegális bevándorlásról egyeztetett Orbán Porosenkoval

Az ukrán államfő megköszönte Magyarországnak, hogy támogatja Ukrajna szuverenitását.

Köszönetét fejezte ki Petro Porosenko ukrán elnök Orbán Viktornak azért, hogy Magyarország következetesen támogatja Ukrajna szuverenitását és területi épségét, valamint humanitárius segítséget nyújt és orvosi kezelésben részesít ukrán katonákat – tudósít az MTI. Az ukrán államfő telefonon beszélt a magyar miniszterelnökkel.

Orbán gratulált Porosenkónak a tisztességes és átlátható helyhatósági választásokért. Az ukrán elnök elmondta: az a tény, hogy a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség-Ukrajnai Magyar Párt tagjai helyet foglalnak a Kárpátalja megyei tanácsban, arról tanúskodik, hogy nincs országában nemzetiségi alapú elnyomás. Az ukrán elnöki hivatal közleménye szerint Orbán Viktor is elégedettségét fejezte ki az ukrajnai magyar kisebbség jogainak érvényesülésével kapcsolatban.

A beszélgetés során Orbán és Porosenko azt is megvitatták, hogyan lehetne szorosabban összehangolni az ukrán és magyar biztonsági, valamint igazságszolgáltatási szervek munkáját az illegális bevándorlás megelőzése és az embercsempészet elleni küzdelem érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik