Nagyvilág

A falába mentette meg a párizsi férfi életét

Egy veszteség néha nagy előny tud lenni: egy férfi életét az mentette meg a párizsi Bataclan klubba, hogy a falábába lőttek bele a terroristák. Mivel nem jajdult fel, azt hitték halott és nem végezték ki.

A BBC tudósítója, Gavin Lee interjút készített egy férfivel, akinek az mentette meg az életét az Eagles of Death Metal koncertjén, hogy műlába van. A 19 éves fiával ment el a koncertre, amin jó hangulat volt addig, amíg el nem kezdtek mögöttük lövöldözni. Először azt hitték, valami tűzijáték, de aztán látta, ahogy elesnek emberek, rájöttek, hogy lőnek. A földre vetették magukat.

Miután mindenki a földön volt, a támadók elkezdtek járőrözni, és azokat keresték, akik még élnek, majd kivégezték őket. Odaértek hozzájuk, de előtte még az apa annyit mondott a fiának:

Én halott ember vagyok, vége. Ne mozogj, ne mozogj! De nekem végem.

A fegyveres férfi odament az apához, kicsit lökdöste a lábát, hogy érezze, ellenáll-e, van-e benne élet, sőt a biztonság kedvéért bele is lőtt. Csakhogy a falábba lőtt bele, nem az igaziba. Miután az meg se moccant, a terrorista odébbállt. A férfi nem emlékszik, milyen hosszan feküdtek a földön.

Végül gránáthangok figyelmeztették őket, hogy megkezdődött az ostrom, a rendőrök behatoltak. Miután lelőtték a támadókat, mindenkinek el kellett hagynia fegyelmezett rendben a koncerttermet, és miközben jöttek ki a holttesteket kerülgetve, ott volt a homlokukon a különleges erők lézerirányzékos fegyvereinek piros pöttye (hogy ha valaki a terroristák közül meg akarna szökni, azt leszedik egyből).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik