Nagyvilág

Várandós nő kapaszkodott az életéért a Bataclan ablakában

Kimászott a koncertterem második emeleti ablakán, hogy mentse az életét. Hosszú percekig kapaszkodott, mire segítséget kapott.

A döbbenetes jelentsort, ahogy a fiatal nő az ablakpárkányba kapaszkodva igyekszik menekülni a koncertteremben zajló mészárlás elől, a Le Monde francia lap újságírója, Daniel Psenny vette videóra. Az újságíró péntek este otthon dolgozott, és egy krimit nézett a tévében, mikor felfigyelt a lövések hangjára. Kinézett az ablakon, és telefonjával azonnal filmezni kezdett, mikor meglátta a koncertteremből az utcára özönlő, kétségbeesett embereket.

Daniel, aki a lövöldözésben később maga is megsérült, többek között videóra vette azt is, ahogy a Bataclan közönségéből néhányan az ablakokon keresztül menekülnek a négy felfegyverzett terrorista elől. Rögzítette azt a fiatal nőt is, aki kimászott a második emeleti ablakon, hogy így mentse életét. A nő végül hosszú percekig kapaszkodott az ablakpárkányba, miközben azt kiabálta:

“Segítség! Segítsenek! Terhes vagyok!”

Péntek este a Bataclan nevű szórakozóhelyen 1000-nél is többen hallgatták az amerikai Eagles of Death Metal rockzenekar teltházas koncertjét, mikor négy felfegyverzett támadó, a biztonsági őröket megölve, berontott az épületbe és vállogatás nélkül tüzet nyitott a bent szórakozókra. A vérontásban 89-en vesztették életüket.

Többek között az a brit férfi is, aki a zenekar pólóit és CD-it árulta. A 36 éves Nick Alexander halálának körülményeiről egyik barátnője, az amerikai Helen Wilson mesélt. Elmondta, a férfit a szeme láttára lőtték agyon. A nő vallomásáról itt olvashat bővebben.

A Bataclan-tragédia részleteiről írt Facebook-posztjában az a 22 éves lány is, aki saját bevallása szerint úgy élte túl a mészárlást, hogy egy órán át halottnak tettette magát.

A párizsi terrortámadásokkal kapcsolatos legfrissebb eseményekről ide kattintva olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik