Nagyvilág

Saját testével védte barátnőjét a Bataclan-vérfürdő egyik túlélője

A 30 éves brit férfi azt mondja, csak a szerencsének köszönheti, hogy barátnőjével épségben ki tudott menekülni a koncertteremből.

Ahogy a mészárlás túlélőinek többsége, Michael O’Connor is szerencsésnek érzi magát, hogy barátnőjével túlélte a pénteki eseményeket. Hozzátette ugyanakkor, azóta, hogy kiszabadultak a Bataclanból, lelkiismeretfurdalás gyötri. Azért, mert túlélte a vérfürdőt.

“Minket is eltalálhattak volna. Annyira könnyen meghalhattunk volna mi is aznap este”

-idézte a 30 éves brit férfit a Mirror című bulvárlap. O’Connor interjújában vágóhídhoz hasonlította a szórakozóhelyet.

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

“A földön lapultunk. A testemmel védtem a barátnőmet. Akárhova néztünk, testeket láttunk. Halottakat és sérülteket. Döbbenetes volt látni, hogy a sérültek a fájdalmaik ellenére igyekeztek csendben és mozdulatlanul maradni, nehogy felhívják magukra a fegyveresek figyelmét.”

A férfi elárulta, mikor hallották, hogy a fegyveresek kifogynak a lőszerből, többen felpattantak a földről, hogy a kijáratok felé meneküljenek. A terroristák azonban gyorsan újratöltötték a fegyvereket, és újra tüzet nyitottak.

“Nem gondoltam, hogy élve kijutunk. Odahajoltam a barátnőmhöz és azt súgtam neki, hogy “szeretlek”. Mire ő csak annyit mondott nekem: “Nem fogunk itt meghalni.”

A pár végül laposkúszásban jutott ki az épületből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik