Nagyvilág

Pánik tört ki a párizsi megemlékezés helyszínén

Egyelőre nem lehet tudni, hogy miért, de váratlanul teljesen pánikba esve kezdtek el menekülni a párizsi terrortámadások áldozataira emlékező emberek a párizsi Place de la Republique teréről, ahol ma több ezren gyűltek össze. A CNN élő felvételein látni, hogy azóta már visszatértek az emberek.

Egyelőre nem teljesen tiszta, hogy mi váltotta ki a pánikot, ami után az ott lévő emberek sikítozva rohantak el minden irányba, de úgy tűnik, elterjedt, hogy lövések hangját lehetett hallani. A CNN egyik riportere elmondta: ő egy közeli kávézóban ült, amikor kitört a pánik. Az ott lévő emberek az asztalokat felborítva kezdtek el a pince felé menekülni, miközben a kávézó dolgozói azonnal bezárták a helyet, és lehúzták a fém redőnyöket.

Crowd seen screaming and running from Paris memorialCrowd seen running in panic from #Paris memorial at Place de la République http://cnn.it/1kXilw8

Posted by CNN International on Sunday, November 15, 2015

A CNN-n felvételen látni lehet, hogy az emlékező tömeg fejvesztve kezd el menekülni, többen az áldozatokra emlékező gyertyákon át kezdtek el rohanni, láthatóan az életüket féltve.

Közben pánik tört ki Bataclannál összegyűlt emberek között is. Ott a beszámolók szerint petárdák durranása miatt kezdtek el menekülni az emberek.

A brit Channel4 éppen élő bejelentkezést tartott, amikor a tömeg megindult.

//

Crowds run during live broadcast, ParisThis is the moment crowds start running from Place de la Republique after a scare that someone had been shot, as Matt Frei broadcasts live from Paris on Sunday. It turned out to be a false alarm.Watch his full live broadcast – https://www.youtube.com/watch?v=sq9vpgaBgzY&feature=youtu.be

Posted by Channel 4 News on Sunday, November 15, 2015

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik