Nagyvilág

„Nézz a szemembe és meghalsz” – mondták a terroristák, és lőttek

Nyilvánosságra kerültek a zenekar CD-it áruló brit férfi halálának tragikus részletei.

A Bataclanban elkövetett mészárlás brit áldozatát Nick Alexandernek hívták. A 36 éves férfi az Eagles of Death Metal (a koncertet adó amerikai zenekar) pólóit, lemezeit árulta. A meggyilkolt férfi egyik barátnője, az amerikai Helen Wilson a Daily Telegraphnak mesélte el a tragédia körülményeit.

Nicket a szeme láttára lőtték le.

Helen – akinek mindkét lábát találat érte – megpróbálta újraéleszteni a férfit, szájon át lélegeztette őt, amikor takarásban voltak – hiszen amint a terroristák észrevették, hogy valaki megmozdul, azonnal lőttek. A Sun szerint a “Nézz a szemembe és meghalsz” mondat hangzott el a gyilkosok szájából néhány áldozat lelövése előtt.

Amikor Nick már nem lélegzett, a nő (aki egyébként az egykori barátnője volt) a karjaiban tartotta, és megsúgta neki, hogy szerette őt, és hogy ő volt élete szerelme.

A férfi családja nyilatkozatot adott ki, amelyben elmondják: Nick nemcsak testvér, gyermek, unokaöccs volt – hanem „mindenki legjobb barátja”.

A férfi barátnője, Polina Buckley, amikor meghallotta, mi történt a koncertteremben, még nem tudott semmit Nickről, ezért a Twitteren kérte az ismerőseit, hogy adjanak hírt róla. Amikor megtudta a tragikus hírt, már csak ennyit posztolt: „Aludj jól, édes hercegem, Nick Alexander”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik