Nagyvilág

Terhes muszlim nővel ordítozott a buszon, felfüggesztett börtönt kapott

A brit nő azt mondta: maga is megdöbbent, amikor viszontlátta videofelvételen, hogy hogyan viselkedett.

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a brit nő, aki egy londoni buszon belekötött egy terhes muzulmán nőbe és annak két barátnőjébe – írja a Guardian.

Simone Joseph a kislánya előtt kezdett el kiabálni a buszon, azzal vádolva a muzulmán utasokat, hogy bombát rejtegetnek a szoknyájuk alatt. Az üvöltözését videón rögzítették, ami gyorsan körbejárt a neten, a nő végül feladta magát a rendőrségen, amikor megtudta, hogy keresik. Azt mondta: visszanézve a felvételt, elborzadt a saját viselkedésén. Az őrjöngést a bíróságon is bemutatták, közben a nő elfordította a fejét jelenlévő családtagjairól és barátairól.

„Menjetek vissza a kibaszott országotokba, ahol minden nap bombáznak. Ne gyertek ide, ahol szabadok vagyunk” – hangzott el a felvételen. A nő azt is kiabálta, hogy „szerencséd, hogy nem rúglak méhszájon, hogy soha többet ne lehessen gyereked”.

Simone Joseph ügyvédje azt mondta: védence szégyelli magát, szeretne bocsánatot kérni a nőtől, a buszon utazóktól és az egész társadalomról. Josephnek ráadásul a családjában is van muzulmán – tette hozzá.

A bíró azt mondta: figyelembe vették, hogy a nő büntetlen előéletű és megbánta a tettét, de az, amit csinált, megbotránkoztató volt, ráadásul nyilvános helyen, gyerekek jelenlétében követte el. 16 hét, másfél évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, emellett 500 font sérelmi díjat, 180 font eljárási költséget kell fizetnie és közmunkát is végeznie kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik