Nagyvilág

Embert ölt egy kínai férfi, mert nem regisztrálták negyedik gyerekét

Később kivégezték a férfit, aki egy városi családtervezési hivatalban megkéselt két dolgozót, mert nem voltak hajlandók negyedik gyermekét regisztrálni, írja a China News Service.

A kettős halált okozó támadás két éve történt a Kuanghszi-Csuang autonóm terület Tunghszing településén. Az esetnek négy sebesültje is volt.

A beszámolók szerint a négygyerekes családapa, Ho Sen-kuo, miután közölték vele a rossz hírt, hazament, az éjszaka megélezte fegyverét, majd másnap motorkerékpárján visszatért a harmadik emeleti irodába és leszúrta az illetékeseket, rátámadt a segítségükre sietőkre.

Hót, akin állítólag korábban elmebetegség jeleit fedezték fel, tavaly bűnösnek találta a helyi bíróság, és miután a rá kiszabott halálos ítélet jogerőssé vált, csütörtökön végre is hajtották azt.

A kivégzés alig egy héttel történt azután, hogy Pekingben bejelentették, több mint 35 év után véget vetnek az “egykepolitika” néven elhíresült születésszabályozás eddigi gyakorlatának és a jövőben már két gyermek születését engedélyezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik