Nagyvilág

Idegen halott asszony kezét szorongatta, mert azt hitte, az édesanyja

Rossz kórterembe ment be a brit nő, az ápolóknak se tűnt fel a tévedés.

Egy elhunyt idegen asszony kezét szorongatta fél órán át egy brit nő, miután kiderült, hogy nem is az édesanyja – tudósít a Telegraph. Az 53 éves Bernadette Walsh látogatóba ment, abba a kórterembe, ahol korábban édesanyja feküdt, csakhogy őt a csípőműtétje után máshol helyezték el. „Erről nekem senki nem szólt” – mondta Walsh, hozzátéve: az elhunyt asszony nagyon hasonlított az ő édesanyjára. „Nem volt okom azt feltételezni, hogy nem ő az” – mondta. Majd észrevette, hogy az asszony nem néz fel, sőt, nem lélegzik.

„Kimentem a szobából megkérdezni egy ápolót, aki azt felelte: már fél órája meghalt. Elvesztettem a fejem. Előző este még beszélgettem vele. Sokkolódtam és teljesen hisztérikusan reagáltam. Megpróbáltak lecsillapítani. Azt mondták, fogjam a kezét. Felhívtam a testvéremet is és elmondtam neki, hogy meghalt” – emlékezett vissza. Ezután az ápolók azt mondták neki: már úton van Roy is. „Ki az a Roy?” – kérdezte, mire kiderült, hogy nem az ő édesanyja kezét szorongatta.

„Ezután átvittek egy másik kórterembe, ahol az én édesanyám egy széken ült, rám nézett és megkérdezte: mi a baj? Azt mondtam neki, hogy sokkot kaptam, de nem tudtam elmondani neki, hogy azt hittem, meghalt” – mondta Walsh. Azt mondta, még a hazaúton is rosszul volt, elesett a járdán. Szerinte az ápolóknak tudniuk kellett volna, ki az édesanyja, mert minden nap bejárt hozzá munka után.

A kórház vezetői bocsánatot kértek és elfogadhatatlannak nevezték az esetet. A főápoló azt mondta, a családot is megkeresték és át szeretnék beszélni a történteket, hogy tanuljanak a tévedésből és ne fordulhasson elő hasonló eset.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik