Nagyvilág

Már szállítják a határra a szlovén kerítés elemeit

Eközben az osztrákok nagy menekültrohamra készült fel Szlovénia felől.

Szlovénia teherautókkal a horvát határra kezdte szállítani a tervezett drótkerítés elemeit, hogy megkezdje az építést, és ellenőrzése alá vonja a menekültáradatot – jelentette szerdán a Reuters.

Az STA szlovén hírügynökség arról számolt be, hogy Szlovénia várhatóan a nap folyamán nekilát a kerítés első elemeinek felállításához. A hírügynökség idézte Miran Vukot, Zavrc település polgármesterét, aki szerint “az ideiglenes kerítés” 1,8 méter magas lesz.

Ausztria felkészült az újabb migránsáradatra, ami Szlovénia felől érkezhet a következő órákban – jelentette az M1 tudósítója az ausztriai Spielfeldből szerdán reggel. Kedden több mint hatezer migráns lépte át az osztrák-szlovén határt, akiket a lehető leggyorsabban tovább is szállítottak, hogy a spielfeldi táborban legyen hely a szerdán érkezőknek. Hozzátette, a tábort is átalakították, nagyobb sátrakat állítottak fel.

Ausztriát nem érte teljesen váratlanul Miro Cerar szlovén miniszterelnök keddi bejelentése, miszerint Szlovénia drótkerítést is tartalmazó “műszaki akadályt” emel a horvát határon – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik