Nagyvilág

Már ötven halálos áldozata van a bukaresti tűzvésznek

Nagy-Britanniában kezelték őket. Sokan vannak még mindig válságos állapotban a két héttel ezelőtti katasztrófa után.

Elérte az ötvenet az október 30-i bukaresti tűzvész áldozatainak száma, miután kedd este és szerda reggel újabb két sebesült belehalt sérüléseibe. Nagy-Britanniában vesztették életüket, ahová vasárnap szállították őket gyógykezelésre egy különlegesen kialakított NATO-repülőgéppel.

Az MTI emlékeztet: a bukaresti Colectiv klubban a koncerten használt pirotechnikai eszközök lángra lobbantották a terem gyúlékony anyagból készült hangszigetelését. A helyiségnek nem voltak vészkijáratai, sokan nem tudtak időben kimenekülni. A tragédia éjszakáján 26-an haltak meg és több mint 150-en kerültek kórházba.

A kórházban ápolt súlyos égési sérültekkel kapcsolatban az orvosok már korábban figyelmeztettek, hogy az első hét után kritikus időszak következik, amikor szövődmények léphetnek fel. Az áldozatok a megégett légutak és bőrfelületek mellett az elszenvedett szénmonoxid- és hidrogéncianid-belélegzés utóhatása miatt is életveszélyben vannak.

A román hatóságok szombaton kezdték el a szállítható állapotban lévő súlyos betegek áthelyezését külföldi kórházakba. Bukarestben még 76 embert ápolnak, akik közül 24-en válságos állapotban vannak, további 28 ember pedig Nagy-Britanniában, Belgiumban, Hollandiában, Ausztriában, Izraelben, Norvégiában, Svájcban és Németországban kezelnek. A külföldi kórházakban eddig heten haltak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik