Nagyvilág

Csehországban élhetik túl a milliárdosok a világvégét

A szovjet időkben épült, hatalmas óvóhelyen akár tíz évet is eltölthet a legnagyobb luxus közepette, aki ki tudja fizetni.

A csehországi hegyekben élhetik túl a kőgazdag emberek, ha eljön a világvége – itt található a világ legnagyobb olyan bunkere, amit milliárdosok számára alakítottak ki.

A Daily Mail beszámolójából kitűnik, hogy nem egy dohos, vizes pincében kell átvészelniük az ide bejutóknak, amíg újra felmehetnek a felszínre, hanem igazi luxusban tölthetik az időt – van moziterem, uszoda, konditerem, még földalatti kert is. A milliárdosok saját helikopter-leszállóhelyre érkezhetnek meg.

Az Oppidum elnevezésű létesítmény alapterülete 30 ezer négyzetméter. A létesítményt még a szovjet időkben, 1984-ben kezdték építeni katonai létesítménynek. A helyszín Londonból és Moszkvából is kevesebb, mint két óra alatt megközelíthető, ezért ideális búvóhely az apokalipszistől tartó gazdagok számára. Gyerekszoba, jacuzzival felszerelt fürdőszoba, bár is fogadja a vendégeket, sőt, a természetes fényt is imitálják a föld alatt.

Az üzemeltetők szerint azért is ideális a létesítmény, mert a hidegháború tetőfokán tervezték, ezért addig és azóta sem fektettek ennyi energiát egyetlen óvóhely építésébe sem. Az emberek akár tíz évig is itt tartózkodhatnak anélkül, hogy külső ellátmányra szorulnának – óriási mennyiségben halmoznak fel tartós élelmiszert, vizet, orvosi eszközöket. Aki lemegy a bunkerbe, mégse vágja el magát a külvilágtól, mert a létesítmény védett rendszereken csatlakozik a kommunikációs hálózatokhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik