Külföld

„A kelet-európai államok struccpolitikát folytatnak”

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 11. 11. 19:15

A kelet-európai tagállamok nem akarják kivenni részüket a migrációs válság kezeléséből, a problémákat szögesdróttal és fallal akarják megoldani struccpolitikát folytatva, jelentette ki Laura Boldrini az olasz képviselőház elnöke Firenzében egy tanácskozáson.

Az olasz képviselőház elnöke, aki korábban az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) dél-európai szóvivője volt, úgy vélte, hogy a migrációs helyzet megosztja Európát.

Vannak olyan kelet-európai országok, amelyek nem akarnak tudomást venni a valóságról. Arról, hogy ezekre a folyamatokra együtt kell megoldást keresni. Fáj látni, hogy a keleti tagállamok, amelyek országaikban megélték a több millió menekülthöz vezető diktatúrát és az elnyomást, most nem akarják kivenni részüket és azt gondolják, hogy problémákat szöges dróttal és fallal lehet megoldani, jóllehet ez nem más, mint struccpolitika, fogalmazott Laura Boldrini.

Hozzátette: “a falak soha nem oldottak meg semmilyen problémát, ellenkezőleg, újakat teremtettek. Németország ezt jól tudja, mivel megélte a falat”.

A Baloldal Környezet Szabadság olasz baloldali párt politikusa úgy látta, ellentmondásnak számít a nemzeti határok védelmének hirdetése a menedéket kérőkkel szemben: “miért van szükség védelemre azokkal szemben, akiknek egyezményeink értelmében védelmet kell nyújtani?”

Laura Boldrini megjegyezte, hogy a nemzeti határok lezárásában egyesek az európai problémák megoldását látják. A római képviselőház elnöke szerint azonban a globális gazdasági és politikai kihívásokkal szemben az európai országok külön-külön nem tudnak választ adni, “az egyetlen megoldás az egységesebb Európa”. Úgy fogalmazott, “az európai szkepticizmus időszakában még több Európára van szükség”.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.