Nagyvilág

Szívmelengető előadással lepték meg hároméves betegüket az ápolónők

Azt szerették volna, ha kis betegük a gyógykezelés alatt se érzi magát egyedül.

Bár még csak hároméves, a kis Millie McColl már most élete egyik legkeményebb harcát vívja: az életéért. Milliet ugyanis néhány hónapja négyes stádiumú neuroblasztómával diagnosztizálták, egy olyan daganattípussal, ami a központi idegrendszert érinti és kifejezetten gyerekekre támad.

A kislányt a glasgow-i gyerekkórházban kezelik, ahol az orvosok és az ápolók nem csak a megfelelő gyógykezeléséről, de a hangulatáról is gondoskodnak. A legutóbbi kezelés során öt, egyenruhába öltözött ápolónő igyekezett felvidítani a kislányt, méghozzá egészen rendkívüli módon.

Az ápolónők a Jégvarázs című animációs film főcímzenéjére, a Let It Go-ra táncoltak és énekeltek Millie-vel, aki nagyon élvezte a különleges pillanatokat.

A Mirror című brit bulvárlapnak sikerült elérnie a kislány édesanyját, Lynsey McCollt, aki elárulta, a család jelenleg Millie amerikai gyógykezelésére gyűjt. „Sajnos ennél a betegségnél nagy a valószínűsége annak, hogy a kezelést követően a daganat visszatérjen. Nagy-Britanniában sajnos a visszaesőknek nincs speciális kezelés, ezért kell Amerikába utaznunk” – mondta, majd hozzátette, JustGiving-oldalukon eddig több mint 5000 fontot gyűjtöttek a jószívű adományozóknak köszönhetően.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik