Nagyvilág

Megúszta a börtönt a férjgyilkos nő

Nem kell börtönbe vonulnia egy 63 éves kínai nőnek, aki tavaly márciusban megfojtotta kómában fekvő férjét, majd magával is végezni akart, hogy „ne legyenek gyermekeik terhére” – jelentette a kínai sajtó. Az ügyében döntő bíróság ugyan bűnösnek mondta ki emberölés vádjában, de csak börtönbüntetéssel sújtották.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a nő férje tíz éve teljesen lebénult egy agysérülés miatt, majd öt éve kómába zuhant. Ez idő alatt a nő egyedül gondozta a férfit, akit nem akarta otthonba küldeni, mert attól tartott, ott nem kapna megfelelő kezelést.

Az eltelt évek alatt azonban neki is leromlott az egészsége, szívproblémáktól és magas vérnyomástól kezdett el szenvedni, és már nem volt képes ellátni magatehetetlen férjét. Ezért úgy döntött, hogy megöli őt is, és saját magát is, elmondása szerint azért, hogy ne legyenek gyermekeik terhére. A nő végül férjét megfojtotta, majd felvágta saját ereit, hogy öngyilkosságot kövessen el.

Egy pekingi bíróság végül az őt sújtó nehézségekre tekintettel csak három évig tartó börtönbüntetésre ítélte, amit öt évre felfüggesztettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik