Külföld

Kerítés helyett várakozási zónákat építene az osztrák védelmi miniszter

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2015. 11. 05. 18:36

Gerald Klug szerint a Spielfeldnél az átmeneti befogadóhelyeket kellene megerősíteni.

Úgy lehetne javítani a spielfeldi határátkelőnél kialakult helyzeten, ha az átmeneti befogadóhelyeknél további sátrakat és konténereket telepítenének és a tolakodás, valamint a tömegpánik elkerülése érdekében szélesítenék a ki- és bejáratokat. A tervezet indoklása szerint a várakozási övezetekben nemcsak pihenni, enni és inni tudnának a menekültek, hanem tervezhetőbb lenne a továbbutazásuk is.

Gerald Klug szerint a javaslat az esetleges kerítésépítés olyan alternatívája, amely célszerű, költségtakarékos és azonnal megvalósítható intézkedés.

A tárcavezető szerint a spielfeldi határátkelőnél változnia kell valaminek, hiszen látható, hogy a jelenlegi helyzet nem alkalmas arra, hogy ezreket ellássanak és rendezett formában, biztonságosan továbbutaztassanak.

A szociáldemokrata politikus elmondta: megpróbálták a hiányzó erőforrásokat kompenzálni, ezért a hadsereg 900 fővel, a rendőrség 200 fővel van jelen a határátkelőnél. A miniszter rámutatott: jelenleg többen teljesítenek szolgálatot, mint korábban a burgenlandi Miklósfalvánál (Nickelsdorf), azonban ez még mindig nem elegendő.

A tárcavezető arra figyelmeztetett, hogy lehetnek olyan helyzetek, amelyek mind a menekültek, mind az ott szolgálatot teljesítők számára veszélyesek, ezért úgy vélte, hogy sürgősen változtatni kell.

Az osztrák belügyminiszterrel ellentétben a védelmi tárca vezetője úgy vélte: a határ mentén nincs szükség kilométeres kerítésre, ugyanis szerinte ezáltal nem fog kevesebb ember érkezni. Klug szerint Szlovéniával egyetértésben további határátkelőket kellene nyitni. Hangsúlyozta, hogy a menekültáradat megfékezése érdekében az unió külső határain kell intézkedni.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21: US actor Adam Sandler (R), US actor Ben Ben Stiller (C) and British actress Emma Thompson (L) arrive for the film ‘The Meyerowitz Stories’ in competition at the 70th annual Cannes Film Festival in Cannes, France on May 21, 2017.  Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.