Nagyvilág

Berlusconi szexvillájában tárgyaltak a magyarok a milliárdos gázbizniszről

berlusconi villa (Array)
berlusconi villa (Array)

Egy Svájcban élő magyar üzletember közvetítésével tudott személyesen találkozni Silvio Berlusconi akkori olasz miniszterelnökkel az ukrán oligarcha, Dimitrij Firtas, a Group DF International és a RosUkrEnergo tulajdonosa – írja a Blikk. A nem mindennapi találkozón órási üzletről esett szó, ahogyan korábban beszámoltunk róla, az Alfapapír Kft. adhatott kölcsön milliárdokat egy, a dúsgazdag Berlusconi család érdekeltségébe tartozó offshore cégnek mindössze 1 százalék kamat mellett pár évvel ezelőtt. A magyar üzletemberhez azért fordultak Flirtasék, mert jó olasz kapcsolatai vannak. Knopp András, a Group DF International igazgatója a közvetítőnek írt levélben arról beszél, hogy hálás lenne ha tájékoztatnák arról, milyen üzleti lehetőségekkel számolhat az olasz gázpiacon.

A meg nem nevezett közvetítő először az olasz miniszterelnök öccsével, Paolo Berlusconival hozta össze az üzletembereket. A fiatalabbik Berlusconi milánói villájában a Vaprio D’Addában látta vendégül Firtast és feleségét, valamint Knoppot 2011 májusában, akiket a magyar üzletember is elkísért orosz feleségével együtt. A kellemes hangulatú találkozó után lehetővé vált, hogy Flirtasék személyesen találkozzanak Silvio Berlusconival, méghozzá annak szardíniai, pajzán összejöveteleiről híres villájában, ahová magánrepülővel utaztak az üzletemberek. Az olasz miniszterelnök fekete melegítőben fogadta vendégeit, akik igencsak meglepődtek, amikor a tárgyalóasztal másik végénél fél tucat lengén öltözött hölggyel néztek farkasszemet. A lap szerint a találkozó annyira lazára sikerült, hogy annak az üzletnek a részleteiről sem esett szó, amelyhez a beugró 25 millió euró volt. Az óriási összeget kölcsönügylet formájában a magyar Alfapapír Kft.-n keresztül a Berlusconiék érdekeltségébe tartozó, Antiguában bejegyzett offshore cégnek fizették ki.

A lap szerint a találkozó után az  olasz állami gázcég, az ENI közös céget alapított az ukránokkal, a cég elnökét, Paolo Scaronit Viktor Janukovics azóta megbuktatott ukrán elnök is fogadta, aki közeli kapcsolatban állt Firtasszal. A nem mindennapi megbeszélés után az olaszok több ukrán gázmező kitermelési jogát is megszerezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik