Nagyvilág

Pisztolyt nyomott az ötéves unokája kezébe, majd otthagyta a sivatagban a nagypapi

Egy töltött és kibiztosított, negyvenötös kaliberű pisztolyt nyomott ötéves unokája kezébe az 53 éves Paul Arman Rater. Aztán csak annyit mondott a kislánynak, hogy ha rossz fiúk bukkannának fel, csak lője le őket, azzal otthagyta a gyermeket az arizonai sivatagban.

A férfi szombaton, kora délután vitte el a gyermeket a szülők házából, a Phoenixtől mintegy 50 kilométerre, nyugatra fekvő, Buckeye nevű kisvárosból. Néhány órával később jelentették a gyermek eltűnését a rendőrségen.

Később a kislány anyja, egy a kereséshez önként csatlakozó, szabadnapos tűzoltóval találta meg a sivatagban a kezében a fegyvert szorongató gyermeket. A nagyapját nem sokkal később egy boltban találták meg, éppen sajtburgert és italt vásárolt.

Rater azt mondta a rendőröknek, hogy lerobbant a furgonja, ezért az út szélén hagyták, és gyalog mentek tovább. A kislány azonban egy idő után panaszkodni kezdett, hogy nem bír többet sétálni, ezért úgy látta, az lesz a legjobb, ha egy fa alatt hagyja, amíg ő elmegy ételt és italt szerezni. A pisztolyt azért hagyta a gyermeknél, hogy biztonságban tudja.

A férfit előzetes letartóztatásba helyezték, kétrendbeli gyermekbántalmazás, és kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek ellene vádat.

(via: The Guadian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik