Nagyvilág

Trump könyvet írt, de így is csak második

Megnyomorított Amerika címmel adott ki könyvet a republikánus elnökjelölt. A borítón ráncolja a homlokát, a könyvben kifejti, mi a rossz, de megoldást nem ad. Még mindig második pártja jelöltjei között.

Megjelent kedden Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt legújabb, Megnyomorított Amerika című könyve. Ebben az ingatlanmágnás kórképet fest az Egyesült Államok mai állapotáról és arra buzdítja a választókat, hogy szavazzanak rá.

A közvetlenül a választókat megszólító könyv az AP szerint az Egyesült Államok jövőjéről szól, és ezen belül gazdasági, adóügyi és nemzetbiztonsági kérdésekkel foglalkozik, arról azonban nem sok szó esik, hogy Trump elnökként miként teljesítené az általa megfogalmazott célkitűzéseket.

A 169 oldalas könyv borítóján Trump látható dühös arckifejezéssel, összevont szemöldökkel. Ezt azzal magyarázta, hogy így akarta kifejezni az ország jelenlegi állapota miatt érzett haragját és elégedetlenségét. Így indokolt:

A könyv azzal a céllal készült, hogy az olvasó jobban megértsen engem és a jövőre vonatkozó elképzeléseimet. Kedves fickó vagyok, de szenvedélyes és eltökélt, hogy ismét naggyá tegyem az országunkat.

A Wall Street Journal és az NBC News legfrissebb, hétfői közvélemény-kutatása szerint országosan Ben Carson idegsebész továbbra is vezet Donald Trump előtt a republikánusok között. A felmérés szerint a Republikánus Párt szavazói között Carson támogatottsága 29, míg Trumpé 23 százalékos. Június óta Trump vezette a republikánus elnökjelöltek népszerűségi listáját, Carson azonban a múlt héten megelőzte a kampányát saját maga finanszírozó milliárdost.

A többi rivális meg sem közelíti az éllovas párost: Marco Rubio floridai szenátor 11, Ted Cruz texasi szenátor 10, Jeb Bush volt floridai kormányzó pedig 8 százalékon áll. Az előválasztási verseny első fordulóját február elején tartják Iowa államban, az elnökválasztást pedig 2016. november 8-án tartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik