Nagyvilág

Kim Dzsong Un pontosabb légvédelmi rakétákat akar

A cél, hogy határozottan megvédjék a haza kék egét az ellenségek bármiféle támadása ellen.

A tájékoztatás szerint az ország vezetője erről a dél-koreai határ mentén lévő (meg nem nevezett) térségben rendezett lőgyakorlat alkalmával beszélt a hadsereg és a tudományos elit jelenlévő képviselői előtt.

A harminckét esztendős államfő kifejtette: nemzetvédelmi szempontból nagy szükség van arra, hogy újfajta, különböző típusú légvédelmi rakétákat fejlesszenek ki, amelyek korszerűbbek és pontosabbak az eddigieknél, s amelyek megfelelnek egy modern háború követelményeinek.

Az a cél – mondta -, hogy “határozottan megvédjük a haza kék egét az ellenségek bármiféle támadása ellen”. A hírügynökségek egyértelmű utalásnak nevezték ezt a kijelentést Dél-Koreára és az Egyesült Államokra.

Ez a hír rögtön azután látott napvilágot, hogy Szöulban hétfőn az amerikai és a dél-koreai védelmi miniszter óva intette Phenjant újabb provokatív katonai lépésektől. Ashton Carter és Han Min Ku hangsúlyozta, hogy a két állam szükség esetén közösen lép fel a phenjani fenyegetéssel szemben. A két miniszter egyúttal megerősítette, hogy Washington és Szöul folytatni fogja a Phenjan által rendszeresen bírált közös hadgyakorlatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik