Nagyvilág

Felgyújthattak egy 14 éves fiút Halloween éjszakáján

Még napokig nem kérdezhetik ki a rendőrök azt a 14 éves ausztrál fiút, aki Halloween estéjén szenvedett súlyos égési sérüléseket – írja a Daily Mail.

A fiút intenzív osztályon kezelik, ahová vasárnap éjszaka került. Testének 25 százalékán égett meg – a kezén, mellkasán, hónalján, hátán és vállán is sérüléseket szenvedett. Szemtanúk szerint a fiút három másik tinédzser szándékosan gyújtotta fel, de a rendőrség egyelőre nem erősítette meg ezt az állítást.

A kiérkező mentősök szerint a látvány hátborzongató volt. A fiú súlyos fájdalmakkal küzdött, érthetetlenül beszélt, és minden bizonnyal sokkos állapotban volt. A baleset körülményeivel kapcsolatos kérdésekre nem felelt.

Csupán a szerencsének, és a civilek közbelépésének köszönhető, hogy nem esett nagyobb baja. A mentősök kiérkezése után a sérültet helikopterrel szállították a baleset helyszínéről, a queenslandi Sun Beachről a 131 kilométerre lévő Brisbane-be. A rendőrség tájékoztatása szerint a gyermek nincs életveszélyben.

A fiú 17 éves bátyja látta, ahogy öccse lángoktól borítva, üvöltve szaladt az utcán, mielőtt egy slaggal eloltották volna a tüzet. Visszaemlékezése szerint testvérét hárman lefogták, leöntötték valamivel, majd felgyújtották. A tanúk említést tettek még egy csapat fiatalról, akik egy közeli parkban szórakoztak, más beszámolók szerint tűzijátékot is használtak. A szomszédok azt mondták, a testvérek kedves fiúk, és jó családból származnak.

Bár a fiú sérülései igen súlyosak, minden bizonnyal fel fog épülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik