Nagyvilág

Brutális módon végeztek hatvan elefánttal

oroszlan(5)(430x286).jpg (Array)
oroszlan(5)(430x286).jpg (Array)
Tovább folyik a brutalitás abban a zimbabwei nemzeti parkban, ahol nyáron egy amerikai fogorvos megölte Cecil-t, a világhírű oroszlánt.

Horrorisztikus képeket tettek közzé az interneten lefejezett állatokról. Zimbabwéban médiaértesülések szerint több, mint hatvan elefántot fejeztek le. A szörnyű tett a Hwange Nemzeti Parkban történt, ugyanebben a parkban ölte meg Dr. Walter James Parker orvvadász a híres oroszlánt, Cecil-t. Az ormányosokkal mérgezés végzett, csak elpusztulásuk után választották el a fejüket a testüktől. A közelben talált gyümölcsökből vett minták alapján derült ki a szándékos mérgezés ténye. Ez volt idáig a legsúlyosabb állatok elleni bűncselekmény.

Egyelőre nem tudni, ki áll a lefejezések mögött, egyesek a nemzeti park dolgozóit vádolják, mondván, elégedetlenek fizetésükkel, ezért választották a tüntetésnek ezt a brutális módját.

Egy névtelen forrás azt nyilatkozta, hogy súlyos problémák vannak a park menedzsmentjében, ezért nem kapták meg a járőrök időben a múltkori fizetésüket és a közeljövőben sem lesz nagy változás, továbbra is bizonytalan a fizetések megérkezése.

Elképzelhető, hogy a járőrök és a bűnözők, akik a gyilkosságsorozat mögött állnak, úgy akartak pénzhez jutni, hogy az állatok agyarait értékesítik a feketepiacon, erre utal az is, hogy számos agyar eltűnt a tetemekről.

Caroline Washaya-Moyo szóvivő elmondta, a parkban ötvenháromezer elefánt él, ami kétszerese a park kapacitásának. 2013-ban is volt tömeges mérgezés ugyanitt, akkor 300 elefánttal végeztek hasonló módon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik