Nagyvilág

Táncpárbajjal intézkedett egy amerikai rendőr

Szokatlan módon csitított le két csapat veszekedő kamaszt egy rendőrnő egy washingtoni parkban: táncpárbajra hívta az egyik kamaszt, azzal a kikötéssel, hogy, ha ő győz, akkor a fiataloknak el kell hagyniuk a területet.

A 17 éves Aaliyah Taylor elmondása szerint a rendőr nevetni kezdett, amikor meglátta őt táncolni a Watch Me (Whip/Nae Nae) című slágerre, mondván, hogy bármikor letáncolja a lányt. Taylor elfogadta a kihívást, amelynek tétje az volt, hogy, ha a rendőr győz, akkor a fiataloknak el kell hagyniuk a területet.

A hétfő délután történt szokatlan rendőrségi beavatkozásról a bámészkodók készítettek videofelvételt mobiltelefonjukkal. “Balhézás helyett megpróbált valami jót kihozni a dologból. Sosem gondoltam volna, hogy a rendőrök ilyen jó fejek is tudnak lenni” – mondta Taylor.

A lány szerint a rendőrnő még tovább is bírta volna, ő azonban néhány perc után elfáradt és feladata a csatát. A táncosok megölelték egymást és mindenki elhagyta a területet.

Taylor később kiposztolta a táncpárbajról készített felvételt a Facebookra, ahol kevesebb mint 24 óra alatt több százezren nézték meg a videót.

Az eset Barack Obama amerikai elnök figyelmét is felkeltette. “Ki hitte volna, hogy a közösségi rendészetbe a Nae Nae is beletartozhat? Remek példája annak, hogy a rendőrség jó kedvűen is képes gondoskodni a biztonságunkról” – írta az elnök Twitter-bejegyzésében.

(Washington Post)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik