Nagyvilág

Szigonyra cserélték az ötágú csillagot Ukrajnában

Levették a kijevi parlament épületének tetejéről az szovjet ötágú csillagot,  helyére pedig Ukrajna címeréből a három ágú szigony került csúcsdísznek.

Az épület külsején és belsejében zajló átalakításokról Volodimir Hrojszman házelnök számolt be Facebook-oldalán csütörtökön. “A törvényhozási épület csúcsán ezentúl a három ágú szigony lesz.

 Над Верховною Радою тепер височітиме Тризуб. Разом з внутрішньою реформою парламенту, яка має зробити його максимально е…

“A parlament belső reformjával együtt – ami által a törvényhozásnak maximálisan hatékonnyá kell válnia és az európai mintákhoz kell igazodnia – megválunk a totalitárius múlt szimbólumától is. A diktatúrába többé nincs visszatérés” – jelentette ki a házelnök.

A politikus beszámolt arról is, hogy a parlament épületében gyermekmegőrző szobát alakítottak ki. Hrojszman szerint a helyiség tiszta, kényelmes és a gyermekek számára biztonságos. Videokamerákat is elhelyeztek benne, így a képviselő szülők mobiltelefonjaikon keresztül online figyelhetik gyermekeiket. A játszószobában egyszerre 10-15 gyermek fér el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik