Nagyvilág

Egy hadseregnek elég arzenált foglaltak le egy dél-karolinai férfitól

A kábítószer-kereskedelem miatt őrizetbe vett férfinél majdnem 10 ezer, többségében lopott lőfegyvert  találtak, de volt nála 150 láncfűrész is.

A hatóságok az egyik dél-karolinai kisvárosban, Pagelandban, a férfi otthonában 7-10 ezer fegyvert, mintegy 150 láncfűrészt, valamint 250-300 kitömött vadásztrófeát találtak a múlt hét végén – közölte kedden a WBTV helyi televíziós csatornának Jay Brooks seriff. A fegyverek megtalálása csak a véletlen műve, a férfit ugyanis eredetileg kábítószer-kereskedelem miatt akarták őrizetbe venni.

Brooks elmondása szerint napokig is eltarthat a lefoglalt tárgyak leltárazása. Az első információk szerint a talált fegyverek közül sok lopott, de gyaníthatóan nem az őrizetbe vett férfi tulajdonította el őket, ő ugyanis állítása szerint mindet csak vásárolta. Brooks szerint hosszadalmas folyamat lesz, míg a fegyvereket vissza tudják szolgáltatni a jogos tulajdonosoknak.

Azt nem tudni, mi volt a férfi célja a fegyverekkel. A rendőrség azt gyanítja, hogy mások is segíthettek neki a “gyűjtögetésben”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik