Nagyvilág

Ha nem ő lesz a polgármester, Isten elpusztítja a várost

A toledói jelöltnél szigorúbb kampánybeszédet talán még senki nem adott elő.

Novemberben polgármester-választás lesz az Ohio állambeli Toledóban, az NBC helyi szerkesztősége Opal Covey-t is megszólaltatta, aki talán a legfurcsább jelölt. Az interjút azzal kezdte, hogy felvázolta: tulajdonképpen már 2013-ban is ő nyerte a választást, csak ellopták tőle a szavazatokat.

Arra a kérdésre, hogy miért gondolta úgy, hogy most is – immár ötödjére – megméretteti magát, azt mondta, azért, mert Isten küldte, hogy viselje gondját Toledónak. „A város a feje tetején áll és itt vagyok, hogy vezessem a várost” – mondta.

Opal Covey néhány köznapibb gondolatot is megosztott, például arról, hogy a kátyúk nagy gondot jelentenek a városban, de arról is beszélt, hogy több turistáknak szóló attrakció kellene, például vidámparkok.

Az interjú végén megkérdezték a jelöltet, hogy szeretne-e még valamit hozzátenni az elmondottakhoz, ekkor vált igazán szürreálissá a beszélgetés: némi szünet után kibökte, hogy „nagy pusztítás jön”, majd némi összefüggéstelen halandzsa következett, végül így fejezte be a mondandóját: „Köszönöm, Jézus. Ez megerősített abban, hogy ha az emberek nem adják meg nekem, amit 2013-ban elértem és nem én leszek a székben novemberben, akkor Isten eljön a városba, a valaha látott legnagyobb pusztítás közepette.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik