Nagyvilág

105 éves menekült érkezett Horvátországba

Idén összesen 705 ezren érkeztek Európába.

Idén több mint 705 ezer migráns érkezett Európába a Földközi-tengeren keresztül, az átkelés során 3 210 ember vesztette életét. Az érkezők többsége, 562 ezren Görögországban, 140 ezren pedig Olaszországban kötöttek ki, az emberek fele szíriai, tizennyolc százalékuk afgán, hat százalékuk iraki. A menekültek ötöde gyerek.

És aggastyánok is érkeznek. A horvát rendőrség kedden közölte, hogy egy 105 éves afgán asszony érkezett az ország legnagyobb menekülttáborába kedd délután egy nagyobb migránscsoporttal.

Az idős asszony Bapskánál lépte át a szerb-horvát határt, ahonnan az opatováci befogadóállomásra szállították. Ott sorban állt, és arra várt, hogy regisztrálják, valamint beengedjék a tábor területére. Amikor kiderült kora, a táborban működő vöröskereszt munkatársai azonnal pártfogásukba vették, és egy fűtött sátorban helyezték el, ahol orvos is megvizsgálta. Az idős asszony egy boldogabb jövő reményében családjával Svédországba készül – írták a horvát lapok.

A horvát miniszterelnök közben arról beszélt, a török parlamenti választások után csökkenhet a Horvátországba érkező migránsok száma. Ezzel közvetve arra utalt, hogy a választások nyomán Németország megegyezésre jut Törökországgal a menekültek befogadásáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik