Nagyvilág

Súlyos buszbaleset Franciaországban, több mint 40 halott

A BBC azt írja, egy busz és egy teherautó ütközött, mindkét jármű kigyulladt. A két jármű egy kétszer egysávos mellékúton rohant egymásba. A baleset Bordeaux városától keletre, Puisseguin környékén történt.

A baleset közvetlen helyszínéről a BFM TV francia csatorna posztolt egy megrázó képet a Twitteren. A fotón a kiégett busz látható.

A TF1 tévécsatorna légi felvételén pedig a teherautó és a busz is kivehető:

Az AFP hírügynökségnek nyilatkozó tűzoltó szerint főképp idős emberek az áldozatok, akik szörnyethaltak. A Sud-Ouest napilap pedig úgy tudja, a busz utasai (a sofőrrel együtt összesen 50-en) egy nyugdíjas klub tagjai voltak. A csoport egynapos kiránduláson vett részt, az úti céljuk a Pireneusokhoz közeli Béarn régió volt.

A teherautó sofőrje is meghalt. Eddig öt (más információk szerint nyolc) túlélőről tudni.

-
Fotó: Europress

A beleset egy veszélyes útszakaszon történt, és valószínűleg a fát szállító teherautó kisodródott egy kanyarban – hangzott el a France Info rádióban.

A helyszínen krízisközpontot állítottak fel, a Sud-Ouest a Twitteren tett közzé néhány fotót:

A Guardian információja szerint a baleset reggel fél 8 körül történt és 60 tűzoltó érkezett a helyszínre.

A francia elnök Twitteren reagált, és szörnyű tragédiának nevezte a szerencsétlenséget. Sajtóinformációk szerint a belügyminiszter, illetve a közlekedési tárca vezetője is úton van a helyszínre.

 

Ez Franciaország történetének második legsúlyosabb közlekedési balesete. 1982-ben,  Beaune-ben 52-en haltak meg.

Cikkünket folyamatosan frissítjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik