Nagyvilág

Magyar alelnöke lett az Európai Néppártnak

Minden poszton változatlan maradt a néppárti vezetőség, csak az alelnökök között lehetett némi izgalom. Végül a fideszes Gál Kinga megkapta a kellő mennyiségű voksot.

Megválasztotta új elnökségét az Európai Néppárt (EPP) madridi kongresszusán csütörtökön, Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselője a néppárt egyik alelnöke lett.

A szavazáson a magyar politikus 370 voksot kapott, így egyike lett a Néppárt 10 alelnökének, akik a következő három évben segítik a szerdán újraválasztott Joseph Daul EPP-elnök munkáját.

A kongresszus újraválasztotta az EPP főtitkárának a spanyol Antonio López-Istúrizt, és a néppárt eddigi kincstárnoka, a német Christian Schmidt is megőrizte tisztségét.

Átadjuk a szót Szájer úrnak

Szájer József fideszes EP-képviselő szerint Gál Kinga megválasztása a Fidesz-KDNP-nek és a kormánynak is elismerés. A Néppárt képviselője, a frakció jogalkotásért felelős alelnöke azt mondta, Gál megválasztása azt mutatja, hogy a Fidesz fontos része a közös európai néppárti politikának.

Hozzátette, ez egyben a magyar kormány teljesítményének elismerése is, amit az elmúlt években nyújtott akár a gazdaságpolitika, akár a migrációs politika területén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik