Nagyvilág

Kórházat bombáztak az oroszok Szíriában, legalább 13-an meghaltak

Orosz légicsapás ért egy kórházat Szíria északnyugati részén, legalább tizenhárom ember életét vesztette – jelentette szerdán az AFP francia hírügynökség az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjára (OSDH) hivatkozva. A londoni székhelyű ellenzéki szervezet arról számolt be, hogy a közel-keleti országban beavatkozó orosz harci repülőgépek kedden mértek csapást az Idlíb tartománybeli Szármin településen található kórházra. A légitámadásban a kórház egyik gyógytornásza, az intézmény biztonsági őre és a polgári védelem egyik tagja is életét vesztette.

A kórház épületében jelentős károk keletkeztek az intézményt fenntartó Szíriai-Amerikai Orvosi Társaság egyik munkatársának tájékoztatása szerint. Az illetékes elmondta, hogy az első információk szerint a társaság két dolgozója halt meg a légicsapásban. Az orosz védelmi minisztérium szerdán beszámolt a Szárminban végrehajtott bombázásokról, a kórházat azonban nem említették a közleményben.

A Szíriai-Amerikai Orvosi Társaság néhány héttel ezelőtt azt közölte, hogy légicsapás érte az egyik kórházukat Hama tartományban és több munkatársuk megsebesült. Egy szíriai újságíró pedig nemrégiben jelezte: két kórházat is orosz légicsapások értek Aleppó tartományban.

Oroszország szeptember 30-án indított légicsapásokat Damaszkusz kérésére a polgárháború sújtotta országban, a szíriai kormányerőkkel együttműködve.   A 2011. március 15-én békés tüntetésekkel kezdődött, majd a véres megtorlások hatására polgárháborúba torkolló szíriai konfliktus halálos áldozatainak száma mára meghaladja a 250 ezret.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik