Nagyvilág

Javul az Ebola-fertőzésbe visszaesett skót nő állapota

Az orvosok még nem hallottak olyat, hogy valakinél hónapokkal a felgyógyulása után okozott életveszélyes komplikációkat a vírus.

Javul annak a skót ápolónőnek az állapota, aki korábban felgyógyult az Ebolából, de kiújult a betegség a szervezetében – írja a Guardian.

Pauline Cafferkey-t tíz napja vették fel a londoni Royal Free Hospitalban. A nő még kilenc hónappal ezelőtt fertőződött meg Ebola-vírussal, amikor önkénteskedett egy nyugat-afrikai kórházban. Januárban egy hónapig kezelték, most glasgow-i otthonából vitték Londonba, miután újra megbetegedett.

Egy nappal azelőtt, hogy kórházba vitték volna, Cafferkey egy iskolában tartott előadást, ott még nyoma sem volt betegségnek. Az ápolónő rokonai a BBC-nek elmondták: először háziorvos vizsgálta meg és agyhártyagyulladáshoz hasonló tüneteket állapított meg nála.

Cafferkey állapotának visszaesése meglepte az orvosokat, egy szakértő azt mondta: nem hallottak még olyanról, hogy valakinél hónapokkal felgyógyulása után okozott életveszélyes komplikációkat az Ebola-vírus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik